Pablo Software Solutions Castellolí
[Torna a l'inici]
[Municipis]
[Web Oficial]
[Consell Comarcal de l'Anoia]
[Park Motor]
A l’est de la capital de la comarca, Igualada, es troba el municipi de Castellolí, a 415 metres d’alçada, amb una superfícies de 25,25 km² i uns cens de 459 habitants.
Castellolí , a la vall de la riera que porta el seu nom, aprofità el fet que en el segle XVIII la ruta del camí ral de Lleida a Barcelona deixà de passar pel congost de Capellades, per fer-ho pel coll del Bruc, per créixer i adaptar-se a la típica forma allargada dels pobles de camí .
Històricament Castellolí ha estat un poble marcat per l’aigua. Primer, en temps geològicament molt reculats ho fou de fauna marina ,formant un escull coralí , després , amb fonts tant importants com la font de Ferro, i les seves coves neolítiques, fins arribar a les aigües medicinals, que varen permetre l’existència de l’únic centre termal de la nostra Comarca.
En aquest municipi també hi trobarem el seu castell des de on es dominava el camí entre Barcelona i Lleida al seu pas pel la Conca d’Òdena.
Castellolí guarda en el seu paisatge una riquesa forestal excepcional, perfecte per gaudir de la seva naturalesa fent-t’hi passejades o excursions.
Amb el nucli de Castellolí, també i conviuen els nuclis de la Vall de Sant Feliu, els Pinyarets i ca n’Alzina.

Llocs d’interès i de nova implantació és el Parc Motor, complex esportiu dedicat al mon del motor en general, entrenament, aprenentatge, competició en diverses disciplines esportives, en automobilisme (autocros,4x4,kàrting,etc) i motociclisme (trial,enduro,quads,etc)

esglesia
parcmotor
carrers