Pablo Software Solutions Montmaneu
[Torna a l'inici]
[Municipis]
[Web Oficial]
[Consell Comarcal de l'Anoia]

Municipi situat al coll de la Panadella, a tocar amb la Segarra. Montmaneu, a 709 metres per sobre del nivell del mar, amb una superfície de 13,55 km², i 203 habitants, creix al voltant del camí ral que hi passà fins al segle XIX. Dins del seu terme hi ha un nucli despoblat,Riquer.
L’altre nucli, la Panadella, més conegut per ser un port de comunicacions molt utilitzat per arribar a les terres de Lleida. D’aquí l’origen del seu nom, parada.
A hores d’ara i amb una gran popularitat, hi ha instal·lat des de l’any 2003 el radar del Servei Meteorològic de Catalunya, a una alçada de 800 metres i en l’indret conegut com la Creu del Vent. Aquest radar s’encarrega de donar informació meteorològica sobre les terres de Ponent, Pirineu, i Prepirineu Occidental, fins arribar a les terres de l’Ebre, entre d’altres.

Entre els llocs per visitar és evident la passejada al voltant del radar, per gaudir d’unes vistes extraordinàries de la comarca..També al nucli de Montmaneu hi trobareu els antics safareigs, i la seva església. 
Un bon dia per passar per Montmaneu és el diumenge després del dijous gras. Si celebra la festa de la Caldera, la festa dels hostals i dels viatgers,on es recorda el fet de ser camí de pas, amb actes per a gent de tota edat i amb repartiment per a tothom del brou que si fa durant tot el matí.
P2180081
P2180078
P2180080